Волинь Новини

Заступник міського голови Ірина Чебелюк взяла участь у Саміті партнерства бізнесу та місцевого самоврядування

Саміт відбувся у місті Рівному в межах програми «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні (UNDP). Захід організовано бізнес-школою Smart People.

Читайте також: Українцям виплатять по 1000 гривень: нардепка заявила, звідки взялися гроші

 

Варто  зазначити, що в межах вищезазначеної програми Луцька міська рада реставрує колишній кінотеатр «Батьківщина» під багатофункціональний простір для бізнесу, який стане платформою для комунікації місцевих та релокованих суб’єктів господарювання між собою, з партнерами та владою. На базі цього майданчику проводитимуть навчання для потенційних і діючих підприємців, відбуватиметься обмін знаннями та досвідом, налагодження взаємодії та зв’язків, пошук партнерів та клієнтів.

 

Під час панельної дискусії «Співпраця бізнес-спільнот та місцевого самоврядування – декларація чи реальність?» Ірина Чебелюк навела приклади довготривалої продуктивної співпраці бізнесу з нашою громадою, а також окреслила інструменти і програми, які використовує Луцька міська рада для стимулювання та підтримки підприємництва, такі як «Зроблено в Луцьку», «Екологічні продукти для громади», «Громадський контроль», «Підприємливі діти: Луцьк-Люблін», що продовжують реалізовуватися навіть попри воєнний стан, а також нові ініціативи, що з’явилися як відповідь на повномасштабне вторгнення: «Центр підтримки експорту», «Луцький центр підтримки евакуації та адаптації бізнесу» та інші.

 

Мале та середнє підприємництво повинне стати пріоритетом для кожної громади, адже саме завдяки бізнесу наповнюються як місцеві бюджети, так і бюджет держави. Саме тому важливий індивідуальний підхід до кожного суб’єкта господарювання, саме тому Луцька громада не зупиняється на досягнутому і постійно впроваджує нові практики у цій сфері.

Читайте також наші новини у Facebook