Волинь Новини

На Волині судили продавчиню риби

У Шацькому суді розглянули дві справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з незаконним продажем риби на центральному ринку в селищі Шацьк.

Читайте також:Інцидент на Волині: в магазині продали цукерки з хробаками

У Шацькому суді розглянули дві справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з незаконним продажем риби на центральному ринку в селищі Шацьк.

Про це стало відомо з реєстру судових рішень, – пише Район.Шацьк.

Обидві справи стосувалися продавчинь, які намагалися продати рибу без відповідних документів, що підтверджують її законне придбання.

18 серпня на ринку в Шацьку жінки продавали риби виду «канадський сомик» загальною вагою 2 кг, але не мали документів, які підтверджують законність цього товару. Це порушило вимоги статті 63 Закону України «Про тваринний світ» і стало причиною відкриття справи за частиною 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Читайте такожВ Шацьку судили неповнолітнього велосипедиста

Виявили порушення працівники Волинського природоохоронного патруля Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області.

Під час судових розглядів було встановлено, що порушниці вперше притягуються до адміністративної відповідальності, визнала свою провину і шкоди суспільним інтересам її дії не завдали. З урахуванням цих обставин, суддя вирішив визнати дії малозначними. В обох випадках громадянку звільнили від адміністративної відповідальності й обмежилися усним зауваженням.

Це рішення було ухвалено на підставі статті 22 КУпАП, яка передбачає звільнення від відповідальності у випадках малозначних правопорушень.

Читайте також наші новини у Facebook