Волинь Новини

Підозру отримали 64 посадовці МСЕК, скасовані понад 4000 висновків про інвалідність, – СБУ

У 2024 році 64 посадовці медико-соціальних експертних комісій отримали підозри у вчиненні злочинів та ще 9 людей уже засудили. Окрім того, скасували 4106 висновків про інвалідність, яку призначали на підставі фіктивних документів.

Читайте також: На Волині чоловік засіяв частину земельної ділянки водного фонду: суд наклав штраф на порушника

Про це повідомили в Службі безпеки України.

Так, СБУ викрила 8 організованих злочинних угруповань, до яких входили представники МСЕК у різних регіонах України.

Зокрема, у Харківській області нейтралізували організовану злочинну групу із 13 членів обласного МСЕК. Під час обшуків у них вилучили понад 650 тис. доларів.

На Рівненщині викрили ще 29 представників місцевих МСЕК і лікарсько-консультативних комісій, які допомагали військовозобов’язаним ухилитися від мобілізації. У такий спосіб посадовці отримали понад 350 тис. доларів «прибутку».

У Миколаєві викрили очільницю обласної МСЕК, у якої знайшли понад 450 тис. доларів, колекцію золотих виробів і три незадекларовані квартири в Одесі.

Щоб приховати ці статки посадовиця «переписала» більшість майна на свого сина — студента медичного університету, який має російське громадянство.

На Закарпатті викрили голову обласної МСЕК і трьох її спільників, які за різні суми хабарів оформлювали ухилянтам інвалідність для зняття з військового обліку.

Крім того, СБУ перевіряє факти незаконного отримання інвалідності окремими посадовцями, ці перевірки охоплюють майже 2,4 тис. таких осіб.

Читайте також наші новини у Facebook