Волинь Новини

На Волині чоловік засіяв частину земельної ділянки водного фонду: суд наклав штраф на порушника

Локачинський суд притягнув до відповідальності чоловіка, який засіяв ріпаком частину земельної ділянки, що належить до водного фонду.

Читайте також: На Волині розшукують безвісти зниклого чоловіка

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 18 жовтня.

Порушник восени 2023 року засіяв ріпаком земельну ділянку площею 6,7 гектара, розташовану на території Локачинської громади за межами села Коритниця. Ця земельна ділянка межує із ділянкою водного фонду площею 30,36 гектара. Чоловік порушив кордони та самовільно зайняв землю площею 1,0357 гектара в межах прибережної захисної смуги земельної ділянки водного фонду.

Обвинувачений знав, що вказана земельна ділянка у встановленому порядку у володіння і користування йому не надавалась та не передавалась у власність або оренду. Своїми умисними, протиправними діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 197-1 Кримінального кодексу України.

Між прокурором та підозрюваним 18 вересня 2024 року була укладена угода про визнання винуватості відповідно до вимог закону. Порушник зобовʼязаний сплатити штраф в сумі 17 000 гривень.

Суд затвердив угоду укладену попередньо слухання.

Апеляційну скаргу можна подати до Волинського апеляційного суду через Локачинський районний суд Волинської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Читайте також наші новини у Facebook