Волинь Новини

Для лікарень Горохівщини закупили нове обладнання

У співпраці з німецькими партнерами – асоціацією Рупертівінкель в Горохівській громаді реалізують проєкт «Покращення якості і доступності медичних послуг в Горохівській лікарні».

Читайте також:Прикордонники Волинського загону упіймали 20-річного хлопця, що йшов до Польщі

Про це повідомили на сайті Горохівської міської ради, передає Район. Горохів.

Мета проєкту – підвищити доступність та якість паліативних та хірургічних послуг, зробити доступнішим приміщення лікарні.

В рамках реалізації проєкту закупили сучасний хірургічний стіл, завдяки функціональності якого значно покращиться якість оперативних втручань в різних медичних сферах.

Придбали автомобіль та портативний УЗД датчик для надання паліативних послуг в селах громади. Мобільна медична бригада вчасно виїжджатиме на запити пацієнтів та зможе більш якісно та оперативно надавати послуги паліативним хворим за місцем їх проживання.

Також розв’язали багаторічну проблему з доступністю до рентген-кабінету лікарні: встановили електропідіймач, на якому можна опускати та підіймати каталку та візок з не ходячими пацієнтами.

Вартість закупленого обладнання та автомобіля – 29060 євро, профінансовано урядом Німеччини через організацію Engagament Global.

Читайте також наші новини у Facebook