Новини

Солдати з КНДР: військовий розповів, куди їх відправлять воювати

Російська Федерація відправить військових з Північної Кореї на поле бою у Курську область.

Читайте також: У Волинському ТЦК спростували фейк про викрадення і утримання чоловіка

Про це голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко сказав в ефірі марафону “Єдині новини”. Він зазначив, що військові з Північної Кореї вже беруть участь у війні РФ проти України.

“Це далеко не перші північнокорейські військові, поява яких зафіксована на території Росії і які зі зброєю воювали проти України. Це факт. Перше, що все-таки це були спочатку оператори корейських ракет та артилеристи, які проводили навчання, злагодження чи адаптацію північнокорейських снарядів для російської артилерії”, – сказав Тимочко.

Він відзначив, що якщо говорити у цілому, то північнокорейські інженери у свій час допомагали будувати тунелі у Палестині і в Лівані. “Північнокорейських військових активно використовують на багатьох театрах бойових дій”, – додав Тимочко.

Тимочко вважає, що дані розвідок про чисельність північнокорейських солдатів у 10-12 тис., які долучаться до армії РФ, є дуже великою цифрою.

“Швидше за все, їх напевно спробують використати в бойових діях на Курщині… Це принаймні дасть час для їхньої адаптації”, – наголосив Тимочко.

Також, на його думку, це дасть РФ можливість для політичного маневру, оскільки росіяни можуть заявити, що північнокорейські війська – це як союзники, які допомагають вести бойові дії безпосередньо на російській території.

“Бурятський батальйон… хоча насправді це вже не батальйон, а бригада в 3 тис., в якій північнокорейці пройшли підготовку для масового їхнього використання… Видавши частині цих військ російські паспорти з умовною позначкою для того, щоби їх могли розрізняти за межами військ, і для того, щоб їх могли легко повертати у стрій, якщо вони будуть вдаватися до дезертирства. А для маскування і прикриття – це начеб-то російські громадяни. Тому, велика імовірність того, що їх використають пізніше в Україні”, – сказав Тимочко.

Читайте також наші новини у Facebook