Волинь Новини

У Ківерцівській громаді молодші учні 13 закладів освіти харчуватимуться безплатно

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2024 року № 1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році» усіх учнів 1 – 4 класів в Україні забезпечать одноразовим безплатним харчуванням за кошти державного бюджету.

Читайте також: При несплаті штрафу від ТЦК держава може списати гроші з картки або забрати майно

Згідно із цією постановою, у Ківерцівській громаді з 1 листопада 2024 року одноразово безплатно харчуватимуться усі 1228 учнів у 66 класах 13 навчальних закладів. Про це Район.Ківерці  поінформували у Гуманітарному відділі Ківерцівської міської ради.

Також в установі зазначили, що у разі забезпечення харчування через кейтеринг або аутсорсинг, коштом субвенції оплачуватиметься не більше як 70% вартості такої послуги.

Відповідно рішень Ківерцівської міської ради від 19 грудня 2023 № 32/23 «Про організацію харчування дітей в закладах загальної середньої освіти громади у 2024 році» вартість харчування дітей пільгових категорій становить 75 гривень в день на дитину у закладах загальної середньої освіти. З них 50 гривень коштом державного бюджету та 25 гривень – з місцевого.

Крім того, одноразовим безплатним харчуванням, коштом місцевого бюджету, також із розрахунку 75 гривень на дитину, забезпечують й учнів 5 – 11 класів. Це учні середніх та старших класів у яких померли чи загинули батьки, діти позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, діти з інвалідністю, діти, батьки яких беруть чи брали участь в антитерористичній операції, батьки яких мобілізовані або загинули у війні з російськими окупантами та діти із вимушено переміщених сімей.

Читайте також наші новини у Facebook