Волинь Новини

У Локачинській громаді два підприємства отримали компенсацією за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

На території Локачинської громади два роботодавці скористалися компенсацією за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Цьогоріч на Волині відкрито 455 кримінальних проваджень стосовно ухилянтів

Компенсації отримало Фермерське господарство «ПАНБЕЙ» та Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗАК-СЕРВІС». Про це виданню Район.Локачі розповіла керівниця Локачинського відділу Володимир-Волинської філії Волинського обласного центру зайнятості Ольга Козаченко.

«Дана ініціатива сприяє створенню нових робочих місць та підтримці людей, які опинилися у складних життєвих обставинах», – зазначає пані Ольга.

Умови призначення компенсації

Компенсація призначається за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), зокрема за сумісництвом. Особа з числа внутрішньо переміщених осіб може бути працевлаштована на визначених умовах один раз. Роботодавець зобов’язаний звернутись за призначенням допомоги не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи

Компенсація витрат надається у розмірі мінімальної заробітної плати. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати трьох місяців, а для осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб – шести місяців з дня працевлаштування особи на умовах, передбачених пунктом два Порядку.

Заява про призначення компенсації подається не раніше, ніж через п’ять календарних днів після працевлаштування особи роботодавцем до центру зайнятості, розташованого за місцезнаходженням роботодавця:

  • в електронній формі – через Єдиний державний вебпортал електронних послуг (далі – Портал Дія);
  • в паперовій формі – особисто під час відвідування центру зайнятості.

Для отримання додаткової інформації звертайтеся до Локачинського відділу Володимир-Волинської філії Волинського обласного центру зайнятості.

Читайте також наші новини у Facebook