Волинь Новини

Створили каблучку із Луцьким замком

Ювелірний дім «Орінго», який створює прикраси із відомими спорудами міст України, створив каблучку із Луцьким замком, – пише Район.Луцьк

Читайте також: По повістках через пошту до ТЦК на Рівненщині майже ніхто не приходить

Про це вони повідомили на своїй сторінці у фейсбуці.

«Поважний вік Луцька та повороти його долі зробили місто настільки цікавим, що складно було обрати одну споруду», – пишуть автори ідеї.

«Праворуч на каблучці – згадка про найдовший житловий будинок у світі. Його збудували у вигляді бджолиних стільників за проєктом волинського архітектора Василя Маловиці. Загальна довжина всіх 38 будівель складає 2,7 кілометра, і наразі там живуть близько десяти тисяч мешканців.

Ліворуч на каблучці – елемент із будинку Голованя (Будинок з химерами). Сорок років поспіль Микола Головань творив дива на невеличкому подвір’ї  майстерні та всередині. Після смерті автора у 2022 році у будинку залишилося понад 500 скульптур.

То як збагнути, чому в Луцьку безупинно твориться щось надзвичайне, чому люди тут роками малюють картини, роблять скульптури, зберігають історію та зазирають в майбутнє? Це дивовижне місто нагадує мені TARDIS Доктора Хто: щось фантастичне, де всередині набагато більше, аніж ззовні, а також можна подорожувати в часі та просторі. Мрію знайти ключ до розуміння кожного з чарівних міст України. Ключ на каблучці «Луцьк. Замок Любарта» про всяк випадок вже є», – йдеться у публікації.

Читайте також наші новини у Facebook