Волинь Новини

Скільки коштує у Луцьку орендувати тролейбус для вечірки

У деяких українських містах є незвичка послуга – оренда тролейбуса для святкування. Тобто рогатих на певний час дають в користування для того, аби влаштувати вечірку чи інших подібних цілей.

Читайте також: Аварійні відключення на Волині: повністю без світла – 26 населених пунктів, 10 – частково

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» дізнавалися, чи є така послуга в обласному центрі.

Для цього ми поспілкувалися з начальником служби руху «Луцького підприємства електротранспорту» Дмитром Дмитровичем. Посадовець розповів, що така послуга у місті є й орендувати рогатого таки можна.

«Є така послуга, надаємо тролейбус в оренду. Вартість залежить безпосередньо від замовлення, на скільки часу орендуватимуть. Для цього замовник має прийти на підприємство з паспортом, написати заяву. Далі ми складаємо маршрут та рахуємо, скільки тролейбус буде використовуватись. Від цього залежить і ціна», – каже пан Дмитро.

Наприклад, орендувати новий тролейбус Т700117 (саме ця модель зараз їздить на маршруті №15) коштує 1 421,23 грн за годину. Маршрут, зі слів начальника служби, будується від депо до депо. Коли рогатий вирушає з точки А, розпочинається відлік часу. Мінімальний час оренди – 1 год 05 хв (за цей час можна об’їхати одне коло маршрутом №15).

Проте до якогось конкретного міського маршруту прив’язуватись не обов’язково, адже можна запропонувати свій.

«Можете запропонувати свій, але він має бути технічно можливим. Тому що ми не можемо розвернутися у місцях, де немає для цього технічної можливості. Бо тролейбус прив’язаний до ліній», – додав працівник підприємства.

Якщо ж вам подобається вінтаж, то можна орендувати й старішу модель транспорту. Як пояснює начальник служби руху, різниця у ціні – 300 гривень (1 108,53 грн).

Читайте також наші новини у Facebook