Волинь Новини

На Волині представників п’яти громад залучать до протидії туберкульозу

Благодійна організація «Мережа 100 відсотків життя Рівне» залучить до діяльності «Міжрегіонального центру комунікації з протидії туберкульозу» представників п’яти громад Волині.

Читайте також: Затримали двох п’яних мешканців Нововолинська, які втікали до Польщі

Про це Район.Медицина повідомили у пресслужбі фонду.

Журналістів, блогерів та активних громадян навчать правильно комунікували та пояснювати у своїх громадах про усі аспекти протидії туберкульозу в Україні та розвінчувати міфи щодо його поширення.

«Нам важливо, щоби люди хотіли змінювати інформаційне середовище у своїх громадах для якісної протидії туберкульозу. Українці досі вірять у міфи й історії, які не мають нічого спільного з реальністю й через це в громадах виникає паніка, стигматизація та дискримінація людей із туберкульозом», — зазначає Євген Баборикін, заступник голови правління БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

За словами Євгена Баборикіна, дискримінація та стигматизація людей із туберкульозом призводить до поширення хвороби. Бо через страх бути відторгнутими суспільством, люди з ознаками туберкульозу уникають і відтягують похід до сімейного лікаря, що призводить до негативних наслідків.

До переліку громад, у яких найближчим часом розпочнеться активна інформаційна кампанія з протидії туберкульозу ввійшли Горохівська, Іваничівська, Шацька, Підгайцівська та Ківерцівська територіальні громади.

«В Україні створені дуже хороші можливості для швидкого виявлення туберкульозу й ефективного лікування практично всіх форм. Та, на жаль, у суспільстві циркулюють велика кількість хибних уявлень та забобонів щодо туберкульозу, люди звикли думати, що туберкульоз фатальна хвороба й що ніякого порятунку нема. Мета нашого проєкту наблизити достовірну інформацію про туберкульоз до простих людей, які саме цю інформацію потребують», — зазначає Юрій Субботін, радник із питань доступності допомоги проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» (PATH/USAID).

Долучитися до інформаційної протидії туберкульозу у своїй громаді з переліку названих вище, може кожен бажаючий. Для цього достатньо в соціальній мережі Фейсбук написати відповідний запит на сторінку БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Публікацію підготовлено БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», завдяки щирій підтримці американського народу, наданій Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), шляхом фінансування Проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що виконується міжнародною організацією PATH.

Читайте також наші новини у Facebook