Волинь Новини

У 13 громадах Волині не створюватимуть академічних ліцеїв

У 13 громадах Волині не створюватимуть академічних ліцеїв.

Читайте також: Кабмін створив координаційний штаб на період опалювального сезону, — Шмигаль

Про це на громадських обговореннях реформи середньої освіти повідомила начальниця управління освіта та науки Волинської ОВА Наталія Матвіюк інформує Район.Освіта.

«У таких громадах, зважаючи з на кількість учнів прийняли рішення не створювати такі заклади. При цьому заплановано, що до 2027 року – фінального етапу реформи, в області працюватимуть 91 академічний ліцей, де навчатимуться 45 тисяч учнів. У Луцькому районі та Луцьку планують створити 40 академічних ліцеїв. Наразі в цьому районі працюють 19 гуртожитків, де могли б жити учні з інших міст чи сіл», – каже Наталія Матвіюк.

За словами експерта Проєкту DECIDE Павла Остапенка, така кількість академічних ліцеїв у районі не достатньо обґрунтована й можливо зменшиться. Наприклад, у Княгининку хочуть створити два ліцеї, але зважаючи на кількість учнів достатньо було б одного.

Нагадаємо: Створення ліцеїв – це вимога реформи, яка триває в Україні, для впровадження профільної старшої школи. Вона передбачає створення різних типів закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти, та про які зазначається у статті 9 Закону України “Про освіту”. Ліцей – заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.

Читайте також наші новини у Facebook