Волинь Новини

У Волинській обласній лікарні встановили лінійний прискорювач для лікування онкології

Ще два новітніх лінійних прискорювачі Elekta Harmony отримали Волинська обласна клінічна лікарня та Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер.

Читайте також: У жовтні пенсійні виплати профінансовані на 31,2 мільярда

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Медичне обладнання для лікування онкологічних захворювань придбали Медичні закупівлі України на замовлення Міністерства охорони здоров’я.

Лінійні прискорювачі призначені для лікування онкологічних захворювань. З їх допомогою лікарі можуть таргетовано впливати на пухлини у внутрішніх органах, використовуючи опромінення. Таке рішення дозволяє повністю знищити або зупинити ріст пухлин з мінімальним пошкодженням здорових тканин пацієнта.

Минулого року вперше було реалізовано централізовану закупівлю такого складного обладнання на замовлення Міністерства охорони здоровʼя України у великій кількості за державний кошт.

Загалом Медичні закупівлі України (далі — МЗУ) придбали 15 систем лінійного прискорювача на суму 541 млн грн. При цьому, очікувана вартість склала понад 1 млрд грн, але завдяки ефективній роботі з ринком МЗУ вдалося заощадити 482 млн грн або 47 % коштів доведеного бюджету.

Зазначимо, що це вже шостий та сьомий лінійні прискорювачі, які отримали лікарні. Постачання такого складного медичного обладнання триватимуть й надалі відповідно до потреб регіонів.

Читайте також наші новини у Facebook