Волинь Новини

На Волині запрацювала добровільна новостворена пожежна команда

У четвер, 10 жовтня у селі Ворокомле на Камінь-Каширщині урочисто відкрили новостворену добровільну пожежну команду.

Читайте також: Кабмін створив координаційний штаб на період опалювального сезону, — Шмигаль

Про це інформу пресслужба РДА.

Подія стала можливою завдяки участі громади у проєкті Фонду міжнародної солідарності «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд», який реалізований за фінансової підтримки Програми польської співпраці Міністерства закордонних справ Республіки Польща, а також Офісу Координатора програм допомоги США в Європі та Євразії в рамках програми «Development Cooperation Partnership Program».

ДСНС Волині надали для команди пожежний автомобіль на базі JELCZ-325, який спроможний вивозити 6 тонн води для гасіння пожеж.

Серед присутніх – начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук, міський голова Віктор Пась, координаторка напрямку «Цивільний захист» Фонду міжнародної солідарності в Україні Світлана Неіленко, заступник Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук, а також староста Ворокомлівського старостинського округу Сергій Шевчик, який, до слова, й очолив новостворену ДПК.

Відтепер у випадку надзвичайних ситуацій та подій на допомогу прийде команда у складі 12 добровольців-вогнеборців, які мають досвід у справі порятунку, позаяк пройшли теоретичні та практичні навчання. Підрозділ забезпечений пожежним автомобілем, бойовим одягом і необхідним спорядженням.

«Добровільна пожежна команда – це вагома інвестиція у безпеку громади та її жителів, а разом із цим – полегшення роботи професійних рятувальників. Зміцнюємо пожежну безпеку разом!» – мовила начальниця РВА Ольга Ващук.

Читайте також наші новини у Facebook