Новини

Росіяни підтвердили смерть журналістки Вікторії Рощиної в полоні, – Лубінець

Російська сторона підтвердила смерть української журналістки Вікторії Рощиної в полоні, повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Читайте також:В Україні створять сучасний центр для реабілітації українських дітей після травм війни

 У мене є офіційне документальне підтвердження від російської сторони про смерть української журналістки Вікторії Рощиної, незаконно позбавленої свободи Росією. Щирі співчуття рідним і близьким Вікторії, – написав він у телеграм-каналі.

Лубінець повідомив ООН і Міжнародний комітет Червоного хреста (МКЧХ) для фіксації факту смерті цивільної особи, незаконно утримуваної РФ.

 Незаконне затримання і викрадення журналістів – зброя РФ проти свободи слова! Росія вкотре порушила Женевські конвенції та міжнародне гуманітарне право, – наголосив омбудсмен, закликавши міжнародне співтовариство продовжувати “тиснути” на Росію, щоб притягнути до відповідальності.

Журналістка українського видання “Hromadske” Вікторія Рощина, яка готувала матеріали про воєнні дії на сході та півдні України 2022 року і яку викрали російські окупанти в Бердянську Запорізької області, померла в російському полоні, повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Україні Петро Яценко.

Читайте також наші новини у Facebook