Волинь Новини

На базі ВНУ відбувся обласний турнір юних журналістів імені Івана Корсака

На факультеті філології та журналістики відбувся обласний турнір юних журналістів імені Івана Корсака, який традиційно організовує Волинська обласна Мала академія наук. 9 жовтня 2024 р. майбутні «акули пера» зі всієї області змагалися за звання найкращих.

Читайте також: Ваучер до 30 тисяч гривень на освіту: хто і як може отримати на Рожищенщині

У ХІХ обласному турнірі юних журналістів взяли участь 14 команд. До присутніх звернулися ректор Анатолій Цьось і проректор з навчально-виховної роботи та комунікацій Наталія Благовірна.

Свій виступ ректор відкрив із невеликої вікторини, переможцям якої вручив кружки із «айдентикою» Університету. «Ми дуже любимо Волинь, треба дбати про свій край, розвивати його. Дякую вам за те, що ви навчаєтеся, бачите щось нове. Зічу вам гарно провести час і отримати хороші емоції», – звернувся до учасників турніру Анатолій Васильович.

Також присутнім розповіли і про те, як у ВНУ імені Лесі Українки готують майбутніх представників преси. «Журналістика в нашому Університеті має традиції. Ми пишемося нашими викладачами, студентами та випускниками. Українська журналістика як ніколи не потребує тих людей, які мають сміливість мріяти, діяти і робити журналістику україноцентричною», – зауважила доцент кафедри соціальних комунікацій, проректор Наталія Благовірна.

Традиційно юним журналістам було запропоновано низку актуальних тем для доповідей, опонування та рецензування. Учасники показали хороший рівень підготовки. Кращі визначали члени журі – викладачі, студенти-журналісти та медійники-практики.

Зрештою, переможцями стали учні Луцького ліцею № 14 імені Василя Сухомлинського. В особистій першості перемогла Богдана Сідун ( Княгининівський ліцей Волинської обласної ради).

Зауважимо, що з 28 жовтня по 1 листопада на базі Університету відбудеться Всеукраїнський турнір юних журналістів.

Читайте також наші новини у Facebook