Волинь Новини

Лучанин В’ячеслав Шевчук тренуватиме збірну України

Відомий футболіст родом з Луцька В’ячеслав Шевчук повертається до тренерської роботи.

Читайте також: Повідомили, коли у Луцьку прощатимуться з Героєм Артуром Задоянним

За інформацією Ігоря Бурбаса, Шевчук поповнить тренерський штаб збірної України U-19, де він працюватиме асистентом Дмитра Михайленка. Цікаво, що, попри нову тренерську посаду, Шевчук і надалі зберігатиме роль генерального менеджера ФК Рух, – передає Футбол.Конкурент.

Шевчук має досвід роботи з юнацькою збірною України, адже два роки тому допомагав Володимиру Єзерському в складі команди U-19. Нова команда вже розпочала підготовку до товариського турніру в Іспанії, а відбірний цикл для Шевчука та Михайленка стартує вже в наступному місяці.

В’ячеслав Шевчук — одна з найбільш видатних постатей українського футболу останніх десятиліть. Народжений 13 травня 1979 року в Луцьку, він розпочав свою кар’єру в хмельницькому Поділлі та запорізькому Металурзі, але найбільше досягнень здобув у складі донецького Шахтаря, де грав протягом 13 сезонів. У «гірників» він став семиразовим чемпіоном України, п’ятиразовим володарем Кубка України, а також виграв Кубок УЄФА та тричі Суперкубок України.

Шевчук має досвід гри за національну збірну України, провівши 56 матчів та участь у двох Чемпіонатах Європи (2012 і 2016 роки).

Після завершення ігрової кар’єри в 2016 році Шевчук розпочав тренерську діяльність, почавши з юнацьких команд Шахтаря. Пізніше він очолив Олімпік у 2018 році, а після цього працював на адміністративних посадах, зокрема в Вересі, а з квітня 2024 року став частиною ФК Рух.

Читайте також наші новини у Facebook