Волинь Новини

Освітян Берестечківської громади відзначили з нагоди Дня працівників освіти

У Берестечку відбулися урочистості з нагоди Дня захисників та захисниць України, а також професійних свят – Дня працівників освіти, Всеукраїнського дня дошкілля, Дня позашкілля, Всеукраїнського дня бібліотек та Міжнародного дня музики.

Читайте також: Рожищенські волонтери збирають гроші на обладнання мобільної стоматології для ЗСУ

Захід провели 4 жовтня. На ньому побувала журналістка Район.Горохів.

У ході благодійного патріотичного дійства, організованого працівниками Центру культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради, багато слів вдячності лунало на адресу воїнів ЗСУ, які виборюють волю та незалежність нашої держави.

«Дякуємо захисникам та захисницям за можливість жити і творити, виховувати й навчати підростаюче покоління», – наголосили ведучі заходу Вікторія ВасилюкЮлія Надашкевич та Вячеслав Колбасюк.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять загиблих воїнів. Після цього у знак поваги і вдячності за їх нескореність було покладено квіти до Алеї слави.

«Саме завдяки мужності, стійкості та героїзму українських захисників і захисниць ми маємо змогу зібратися в цьому залі», – наголосила заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальниця відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Берестечківської міської ради Валентина Залевська.

Вона привітала винуватців урочистості з професійними святами, підкресливши, що їхня праця не є марною, адже вони виховали покоління, яке сьогодні гідно нас захищає.

До вітань також долучилася секретарка Берестечківської міської ради Орися Максимець. Голова Берестечківської профспілкової організації працівників освіти Сергій Шапошнік своєю чергою побажав кожному міцного здоров’я, натхнення, розуміння в колективах та висловив сподівання, щоб усі подальші зусилля були спрямовані на перемогу.

За вагомі здобутки у професійній діяльності Подяками, Грамотами та Дипломами було відзначено працівників освіти, вихователів, керівників гуртків, бібліотекарів та музикантів, які отримали визнання на районному, обласному та Всеукраїнському рівнях.

Вітальну програму представили творчі колективи Центру культури та національної пам’яті, Центру музично-естетичної освіти школярів, а також закладів освіти Берестечківської міської ради.

Атмосферу урочистості якнайкраще вдалося передати Прологом, виконаним працівницями місцевих закладів освіти та культури – художницею Анною-Вікторією Швецовою, бібліотекаркою Тетяною Шкорбатюк, музиканткою Вікторією Василюк, вихователькою Наталією Томашук та учителькою Ганною Матіїшиною. Святкового настрою додало тематичне оформлення сцени Берестечківського центрального Будинку культури працівниками ЦКтНП.

З вокальними та літературно-музичними композиціями перед присутніми виступили вихованці драматичної студії «Літорост» та дует у складі Анастасії Гаврилюк і Злати Починюк (керівниці Оксана ДанилюкОлена Черниш), ВІА «Барвисті мальви» (керівниця Вікторія Ревака), гурт «Веселкові нотки» (керівниця Олена Черниш) КЗ ЦМЕОШ, ВІА «Берест» Берестечківського ЦБК (керівник Віктор Коринецький), учениці ЗЗСО Берестечківського ліцею Анна і Марія Сливи (керівниця Вікторія Василюк), дитячий вокальний ансамбль ЗЗСО Мервинського ліцею (керівниця Оксана Грицина), вихователька ЗДО «Сонечко» села Перемиль Оксана Гаврилюк, тріо НД «Просвіта» села Смолява у складі Софії ПотоцькоїІрини Подолець та Уляни Романової (керівник Юрій Фіщук), солісти НД «Просвіта» села Перемиль Вікторія Василюк та Андрій Максим’юк, завідувач клубу села Зелене Юрій Фіщук та солістка клубу села Зелене Олександра Олійник (керівник Юрій Фіщук). Підкресливши, що коли українці сміються – вони незламні, потішив присутніх гуморесками художній керівник НД «Просвіта» села Лобачівка Андрій Корнейко.

«Ми, українці, маємо бути єдиними. Саме єдність нам належить виховувати в наших дітях», – зазначила Валентина Залевська. Вона подякувала організаторам та учасникам урочистості за подарований святковий настрій. Своєю чергою побажала всім миру, злагоди і благополуччя у вільній країні.

Після завершення заходу присутні не оминули увагою оригінальну книжкову фотозону, оформлену працівниками Берестечківської центральної бібліотеки, бібліотеки-філії для дітей та адміністрацією ЦКтНП. З задоволенням оглянули патріотичну фотозону з ляльками-мотанками «Вишиванка єднає нас» КЗ ЦМЕОШ. Також роздивилися унікальну виставку картин, присвячену творчості Тараса Шевченка, яку привіз у Берестечко викладач Бродівського педагогічного коледжу Ігор Ошурко.

Зібрані в результаті благодійного заходу кошти у розмірі 8 550 гривень передадуть на потреби Збройних сил України.