Волинь Новини

Яких спеціалістів не вистачає школам Луцька

У школах Луцької громади, попри складну ситуацію в країні, відтоку педагогічних працівників не спостерігається.

Читайте також: У Луцьку водій BMW проїхався по пішохідній вулиці Лесі Українки (Відео)

Про це у коментарі ВСН розповів очільник Департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар. Більшість вчителів залишаються на своїх посадах, що свідчить про високий рівень відданості та професійної відповідальності освітян. Вони продовжують працювати в умовах нових викликів, зокрема адаптації до змін у освітньому процесі, спричинених війною.

«Проте, певні проблеми з кадровим забезпеченням у деяких спеціальностях все ж залишаються. Особливий дефіцит вчителів спостерігається у таких напрямках, як фізика, хімія, біологія та англійська мова.

Ці предмети вимагають високого рівня спеціалізації та підготовки, що створює додаткові труднощі у пошуку фахівців. У багатьох випадках вчителі цих дисциплін мають можливості працевлаштування не тільки в освітній сфері, що ускладнює залучення нових кадрів до шкіл», – розповів Віталій Бондар.

Керівництво Луцької громади активно працює над вирішенням проблеми кадрового дефіциту. Вживаються заходи для підвищення привабливості професії вчителя, створюються умови для професійного розвитку та підвищення кваліфікації педагогів. Також здійснюється робота з молодими спеціалістами, щоб стимулювати їх залишатися в освітній сфері.

Загалом, ситуація з кадровим забезпеченням у школах Луцької громади залишається стабільною, що є позитивним сигналом для майбутнього освіти в регіоні.

Читайте також наші новини у Facebook