Волинь Новини

Кабмін підтримав запровадження економічного бронювання

В Україні готуються до впровадження системи економічного бронювання, яка дозволить певним категоріям працівників отримати відстрочку від мобілізації.

Читайте також: В музеї на Волині зберігатиметься макет Маріупольського драмтеатру

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк, зазначивши, що наразі розглядаються три моделі реалізації цього механізму.

Ключовою передумовою для запровадження економічного бронювання є перехід на щомісячну звітність з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) замість поточної квартальної. Це дозволить оперативніше відстежувати зміни у трудовому статусі громадян.

Бронювання військовозобов'язаних / Фото: GettyImages
Бронювання військовозобов’язаних / Фото: GettyImages

Нова система бронювання охопить як працівників приватного, і державного секторів. Зокрема, під дію механізму підпадають співробітники органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств критичної інфраструктури, а також організацій, важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Слід зазначити, що максимальний термін бронювання становитиме 12 місяців. Це рішення є частиною ширших змін у системі мобілізації, останні з яких було внесено урядом 5 червня 2024 року.

Читайте також наші новини у Facebook