Волинь Новини

“У 17 років зробила свій найважливіший вибір – вступила у ХНУПС”: історія лучанки із бригади тактичної авіації

Історію про військовослужбовиці на Facebook-сторінці Повітряного командування “Захід” повітряних сил ЗСУ України.

“Наша бригада працює в режимі 24 на 7. Фахівці на землі роблять все необхідне, аби льотчики у небі могли успішно виконувати бойові завдання. Я – частинка цього великого бойового колективу”, — каже офіцерка.

Дівчина з семи років займалася плаванням та мріяла про спорт великих досягнень та тренерську роботу. Проте подорослішавши, каже, що зрозуміла, що зараз найкраща робота – бути в лавах Збройних Сил України та захищати свою країну.

"У 17 років зробила свій найважливіший вибір – вступила у ХНУПС": історія лучанки із бригади тактичної авіації
Офіцерка Севастопольської бригади тактичної авіації Олександра з переможним кубком. Повітряне командування “Захід” Повітряних Сил ЗСУ

“Виженемо окупантів, тоді буду прищеплювати захоплення плаванням своїм бойовим друзям і колегам”, ділиться планами офіцерка.

Зараз часу на тренування в офіцера практично нема, проте це не завадило дівчині взяти участь у цьогорічному чемпіонаті повітряного командування “Захід” з плавання. У запливі на 50 метрів Олександра показала найкращий результат серед жінок — 33.5 секунди — норматив кандидата у майстри спорту.

“Басейн – це місце, де ти щодня перемагаєш себе, стаєш кращою версією себе”, — каже Олександра.

Додає, що плавання навчає зосереджуватися на досягненні мети, дисциплінує, розвиває впевненість у собі та своїх можливостях. Це якості, які потрібні військовим і які допомагають мені у службі, говорить військовослужбовиця.

Читайте також наші новини у Facebook