Важливо Волинь Новини

Офіційний початок осінньої сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи у Страсбурзі

Цей тиждень стане надзвичайно важливим для міжнародних зусиль у підтримці України, і серед тих, хто бере активну участь у роботі сесії, є народна депутатка Ірина Констанкевич.

Читайте також:Трудові книжки треба дооцифрувати

Першим кроком на сесії стало затвердження порядку денного, який охоплює низку ключових питань для України. 

Ірина Констанкевич та українська делегація активно відстоюють на міжнародній арені права наших військовополонених та цивільних, які наразі перебувають у російському полоні. 

У середу заплановані дебати та голосування за терміновою процедурою щодо резолюції з цього питання. Українська делегація очікує на чітку підтримку європейських колег у вирішенні цієї болючої проблеми.

Серед інших важливих тем сесії, які активно підтримує Ірина Констанкевич, такі питання:

▪️Резолюція про визнання Голодомору геноцидом — документ не лише підтверджує історичну справедливість щодо трагедії українського народу, але й робить акцент на сучасній війні та загрозі геноциду, викликаного агресією рф.

▪️Дебати про пропаганду та свободу інформації в Європі — актуальна тема, яка тісно пов’язана із російською дезінформацією та її впливом на європейське суспільство.

▪️Тематична зустріч щодо підтримки українських дітей — цей захід об’єднає міжнародні зусилля для допомоги дітям, які постраждали внаслідок війни.

Окрім цього, важливим моментом осінньої сесії стало перше звернення новообраного Генерального секретаря Ради Європи Алана Берсе до членів Асамблеї. 

Ірина Констанкевич, разом із делегацією, очікує на конкретні кроки у створенні Спецтрибуналу для покарання агресії рф та на роботу щодо Реєстру збитків, завданих Україні.

Важливим культурним заходом сесії став показ документального фільму “Intercepted” («Перехоплені»), який побудований на перехопленнях розмов російських військових і розкриває їхнє справжнє ставлення до війни проти України. Цей фільм став відповіддю на спроби росії гуманізувати своїх солдатів через кіно.

Ірина Констанкевич відзначила важливість міжнародної підтримки у цих складних для України часах і закликала європейських партнерів до подальших конкретних дій задля захисту українських громадян, повернення військовополонених та протидії агресії росії на всіх фронтах.

«Наступні дні обіцяють бути вирішальними для багатьох ініціатив, спрямованих на захист України та її громадян.», – зазначила нардепка на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також наші новини у Facebook