Волинь Новини

У Луцьку на 7,5 років ув’язнили іноземця: деталі

У Луцьку судили 35-річного рецидивіста-чеченця із міста Грозний за крадіжку і грабіж. Відомо, що чоловік вже мав судимість за зґвалтування неповнолітньої, водіння в нетверезому стані та хуліганство.

Читайте також: Залізниці України та Польщі домовились про розвиток маршрутів

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Раніше чеченець уже отримував три роки тюрми, які замінили дворічним іспитовим строком. Але чоловік знову сів на лаву підсудних. Слідчі звинувачують його в зґвалтуванні неповнолітньої. Крім цього, зловмисника окремо судили за крадіжку і грабіж. Він запевняв, що не винен.

 

 

«Скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, викрав припаркований електросамокат вартістю 14 тисяч 163 гривні. Також він 9 жовтня 2023 року відкрито викрав із рук потерпілої мобільний телефон», – зачитав суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов.

 

 

У Луцькому міськрайонному суді чоловікові присудили 7,5 року реального ув’язнення.

 

 

«Вчинив кримінальні правопорушення під час іспитового строку. Раніше притягувався до кримінальної відповідальності, не має постійного місця проживання та роботи, вину не визнав, не розкаявся», – зазначив суддя.

 

 

Чоловік відмовився давати будь-які покази. Його захисник просив закрити цю справу. Мовляв, взагалі відсутній склад злочину, бо взяти електросамокат міг будь-хто.

 

 

«Вказаний самокат перебував у вільному доступі. Як можемо це спостерігати в Луцьку, вони є на зупинці громадського транспорту, просто біля дороги, вперті у дерево. До них може підійти будь-хто й користуватися», – запевняв захисник Віктор Коренга.

 

 

Як апелював прокурор Роман Грицюк, обвинувачений міг цілком законно торкатися електросамоката й користуватися ним, але не зривати GPS-трекер.

 

 

«Електросамокат із запчастинами, зокрема GPS-трекером, був вилучений за місцем проживання обвинуваченого. Під час проведення слідчого експерименту свідок зазначив, що цей трекер був збитий з двоколісного. Були відбитки пальців. Натомість суд призначив надто м’яке покарання: не зважив, що обвинувачений є судимим, не відшкодував збитків», – акцентував прокурор.

 

 

А ще сторона обвинувачення вказала на обтяжувальну обставину – рецидив злочинів із боку чеченця. Тому колегія апеляційних суддів залишила покарання в 7,5 року тюрми в силі.

Читайте також наші новини у Facebook