Волинь Новини

З ока 17-річного волинянина лікарі дістали колючки від бур’яну

17-річному Михайлу з села Звірів Луцького району в око потрапили колючки бур’яну. Спочатку хлопець не звернув на це увагу, проте згодом око почало пекти та боліти.

Читайте також: Світла пам’ять: померла досвідчена на Волині вчителька

Після попадання стороннього тіла в око хлопця минуло п’ять годин, тоді він разом з батьками приїхав за медичною допомогою, повідомили в обласному медоб’єднанні захисту материнства і дитинства.

Історія травмованого Михайла

Як розповіла лікарка-офтальмологиня Любов Жук, оскільки стороннє тіло в оці створювало сильний дискомфорт, то хлопець натер його руками, це спричинило травмування рогівки. Під час огляду з ока вилучили два сторонніх тіла та призначили лікування.

З ока 17-річного волинянина лікарі дістали колючки від бур'яну
17-річний Михайло. Волинське обласне медоб’єднання захисту материнства і дитинства

Михайло розповів, що їхав на возі, допомагав батькам возити картоплю та зачепив частинки бур’яну, які, можливо, вітер заніс йому в око.

“Зараз почуваюся краще – око не червоне, набряк зменшився, бачу добре. Після травми я погано бачив лівим оком. Зараз все в порядку, у лікарні — четвертий день”, — каже хлопець.

Зараз хлопець перебуває в лікарні.

Що радять лікарі-офтальмологи

Офтальмологи наголошують: якщо в око дитини потрапило стороннє тіло (або є така підозра), важливо якнайшвидше звернутися за медичною допомогою, не вичікуючи та не займаючись самолікуванням:

  • Не можна намагатись видаляти сторонні тіла самостійно;
  • На око необхідно накласти чисту пов’язку;
  • Стороннє тіло під повікою пошкоджує рогівку, може розпочатися запальний процес, а далі – виразка, перфорація рогівки. Такі стани можуть мати вкрай важкі наслідки аж до втрати зору чи навіть ока;
  • Профілактикою травмування очей є обережність.

Читайте також наші новини у Facebook