Волинь Новини

У Луцькому зоопарку поповнення

До Луцького зоопарку передали з зоопарку “Лімпопо”, що у селі Меденичі Львівської області, самця мавпи Брааза.

Читайте також: У Луцьку пенсіонер на смерть збив жінку

Новому мешканцю Луцького зоопарку чотири роки, він вже відбув обов’язковий карантин та ветеринарний огляд. Про це 23 вересня розповіла Суспільному керівниця зоопарку Людмила Денисенко.

З її слів, тварину передали до Луцька у рамках програми співпраці між зоопарками, бо у Луцьку для самця мавпи Брааза був вільний вольєр.

“Новий житель зоопарку дуже контактний, тож не виникло жодних проблем з адаптацією до нових умов життя та з порозумінням з годувальницями”, — каже Людмила Денисенко.

У Луцькому зоопарку поповнення — самець мавпи Брааза
Назву самцю ще не придумали. Луцький зоопарк

Поки до тварини приглядаються, ім’я йому ще не вибрали.

“Наступного сезону обов’язково будемо працювати над тим, щоб у самця з’явилася самка та було поповнення у цих рідкісних приматів”, — каже Людмила Денисенко.

Відвідувачі Луцького зоопарку вже можуть побачити самця мавпи Брааза.

Довідково: у мавп Брааза на лобі є яскрава помаранчево-червона пляма у формі півмісяця. Вони мають білу морду з довгою білою бородою. Мавпи Брааза живуть у природі в групах до 35 особин, середня кількість — від 8 до 10. Мають добре розвинену здатність до комунікації, використовуючи різні звуки та жести.

Поширення мавпи Брааза: країни Африки. Цей вид також зустрічається на невеликих територіях Ефіопії та Південного Судану. Через вирубку лісів і полювання популяція мавп Брааза зменшується, тому вони вважаються видом, що потребує захисту.

Читайте також наші новини у Facebook