Волинь Новини

У Ковельському історичному музеї експонують артефакти з передової

У Ковельському історичному музеї дія тематична виставка «Україна незламна», один із розділів якої присвячений подіям російсько-української війни.

Читайте також:У лісі на Рівненщині знайшли бойові снаряди

Колекція музею поповнилася новими експонатами, серед яких: тубуси від порохового заряду до снарядів 155 міліметрів, тубус НАТО з-під підривника, реактивний двигун від ПТРК «Стугна», капелюх пораненого бійця та ворожа агітаційна література. Ці артефакти надіслав Олександр Мірошниченко, представник Хорунжої Служби 3 ОШбр, який разом із бійцями бригади активно співпрацює з українськими музеями для поповнення фондів мілітарними трофеями. Про це йдеться у дописі Мирослави Мороз на фейсбук-сторінці «Прихильники музеїв і мандрівок».

Колектив музею щиро дякує захисникам за передані експонати, які стануть важливою частиною експозиції та ще одним свідченням мужності українських воїнів.

«Метою музефікації сучасної російсько-української війни є відтворення історичної правди, усвідомлення того, що війна триває і засвідчення пошани до наших захисників», – йдеться у дописі.


Читайте також наші новини у Facebook