Волинь Новини

Гуртківці у Луцьку виробляють саморобні павербанки. Яка їх вартість

Через часті відключення світла учні гуртка радіоелектронного конструювання Центру позашкільної освіти у Луцьку почали виробляти саморобні павербанки

.Читайте також: На Поліссі судили адміністраторку Telegram-каналу про повістки

Про це Суспільному розповів керівник гуртка Микола Соловенюк. З його слів, заняття відвідують школярі та студенти різного віку.

“Павербанки — це дуже актуальна тема на сьогодні. Він у магазині вартує дорого, але можна зробити павербанк і в домашніх умовах”, — впевнений чоловік, який навчає цьому гуртківців.

Гурток радіоелектронного конструювання у Луцьку
Гуртківці у Луцьку виготомляють павербанки, вересень 2024. Суспільне Луцьк

Собівартість одного приладу — орієнтовно 200 гривень. Ціна залежить від потужності акумулятора. Корпуси для павербанка гуртківці замовляють в інтернеті.

“По напрузі такий павербанк видає 5 вольтів. Корпус коштує в межах 50 грн, а от акумулятор, наприклад на 2 тисячі міліампер в голину, коштує до 130 грн. Більш потужні — дорожчі. Також встановлюємо холдер“, — каже Микола Соловенюк.

Гурток радіоелектронного конструювання у Луцьку
Один із павербанків, над яким працюють гуртківці. Суспільне Луцьк

Вихованець гуртка, студент коледжу Вадим Самчук розповів, власними руками уже зробив декілька павербанків.

“Його (павербанк) можна легко зробити самому. Одного акумулятора на 2 тисячі міліампер вистачить десь на 10-30% зарядити телефон”, — каже студент.

Гурток радіоелектронного конструювання у Луцьку — Вадим Самчук
Гуртківець Вадим Самчук. Суспільне Луцьк

Скільки павербанків уже зробили — гуртківці не рахували. Як додав Микола Соловенюк, усі прилади роблять для власного використання, щоб учні практикувалися.

Читайте також наші новини у Facebook