Волинь Новини

Настоятель не прийшов: суд у справі про звільнення приміщення Успенського собору на Волині знову перенесли

17 вересня суд у справі про звільнення приміщення пам’ятки архітектури Успенського собору у Володимирі, який нині займає Українська православної церкви, вдруге перенесли.

Читайте також: Без батька залишилися двоє синів: в останню путь провели Героя з Луцького району Юрія Харчука

Настоятель храму і його адвокат не прибули на засідання. Про це Суспільному розповів начальник юридичного управління Волинської облдержадміністрації Віталій Потапенко.

Договір закінчився 1 липня 2024 року, релігійна організація мала звільнити це приміщення і по акту прийняття-передання передати ОДА”, — зазначив посадовець.

Зі слів судді Господарського суду Ігоря Гарбара, сторона відповідача надала заяву з проханням відкласти справу у зв’язку із лікарняним представника відповідача. Судове засідання перенесли на 1 жовтня.

Суд у справі про звільнення приміщення Успенського собору на Волині
Суд у справі про звільнення приміщення Успенського собору на Волині, 17 вересня 2024. Суспільне Луцьк

Як розповів Суспільному директор історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир”, на балансі якого перебуває собор, на території храму представники УПЦ продовжують проводити служби.

“Це родзинка Володимира і області — усипальниця волинських князів, я гадаю, що такі храми, культові споруди повинні належати державі і держава повинна ними розпоряджатися у повній мірі”, — сказав Володимир Пикалюк.

Директор державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир" Володимир Пикалюк — суд по Успенському собору
Директор державного історико-культурного заповідника “Стародавній Володимир” Володимир Пикалюк. Суспільне Луцьк

За коментарем Суспільне звернулося до настоятеля храму Костянтина Мельника і секретаря Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП архімандрита Сави. Впродовж робочого дня вони слухавку не брали.

Читайте також наші новини у Facebook