Волинь Новини

Салліван анонсував новий пакет допомоги Україні від США

Радник із національної безпеки президента США Джейк Салліван заявив, що Вашингтон працює над суттєвим пакетом допомоги для України.

Читайте також: «Працюємо в нуль»: фермер з Луцького району про збір сої

Про це він сказав на 20-й щорічній зустрічі YES у Києві 14 вересня, передає Bloomberg.

За словами Саллівана, в адміністрації розраховують завершити роботу над новим пакетом допомоги до кінця вересня.

“Я зустрічаюся зі своєю командою щодня, щоб подумати про те, які інструменти нам потрібно задіяти, щоб допомогти стабілізувати фронт і переконатися, що ці різкі просування росіян зустрінуть жорсткий опір. Наразі ми працюємо над значним пакетом, об’єднуючи низку різних можливостей, які ми спробуємо реалізувати до кінця цього місяця”, — сказав він.

Радник Байдена зазначив, що Україна неодноразово закликала до збільшення систем протиповітряної оборони, і США “зараз перебувають у процесі отримання їх від партнерів”.

За його словами, Україні також потрібно побудувати більше бетонних бар’єрів навколо енергетичних трансформаторів і підстанцій, щоб захистити їх від російських безпілотників.

“Ми намагаємося надати інструменти, щоб вони могли побудувати це навколо більшої енергетичної інфраструктури”, — сказав Салліван.

Він наголосив, що США зробили своїм пріоритетом допомогу в захисті українських атомних електростанцій: “Росія виявилася абсолютно нахабною щодо своїх атак на цивільну енергетичну інфраструктуру”.

Читайте також наші новини у Facebook