Читайте також:Бібліотеку імені Олени Пчілки у Луцьку перейменували: деталі

 

-1,34 млн євро – такий бюджет проєкту, який ми дуже хочемо втілити в Рівненській обласній клінічній лікарні ім. Юрія Семенюка і розширити можливості з порятунку життів. Із цієї суми понад 1,1 млн євро має дати Європейський Союз, решту – наша область на умовах співфінансування, – розповів у своєму телеграм-каналі голова обласної ради Андрій Карауш.

Стосується проєкт доступності медпослуг для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, обласна лікарня наразі покриває лікування 70% хворих з інфарктом міокарда. Цей проєкт – потужний шанс на розвиток інтервенційних коронарних втручань на базі відділення інтервенційної радіології.
Детальніше про витрати:
250 тис. євро – капремонт рентген-операційної для встановлення ангіографа;
925 тис. євро – придбання ангіографа;
159 тис. євро – навчання медперсоналу; інформаційна кампанія щодо неінфекційних захворювань, профілактика; адміністрування проєкту, промоція тощо.
– Зауважу, що це проєкт для реалізації у найближчі кілька років. Як розповів очільник лікарні Віктор Ткач, в його межах хочуть створити також електрофізіологічну лабораторію нового напрямку, яких на Рівненщині іще немає. Це відкриє нові можливості в лікуванні хворих із порушенням серцевого ритму.
– Ну, і найважливіше. Ми зможемо зробити це завдяки підтримці проєкту транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027, який уже став добрим стратегічним партнером нашої держави. Європа робить значний внесок у наш розвиток, ми за це вдячні, – додав Андрій Карауш.