Волинь Новини

На Волині чоловік вкрав велосипед, через що отримав 5,5 років за ґратами

Волинянин, не відбувши попереднє покарання, спокусився на крадіжку велосипеда. Тепер наступні 5,5 року він проведе за ґратами.

Читайте також: Моторошна трагедія: у ставку неподалік Луцька виявили тіло чоловіка

Про це повідомляють Волинські новини, посилаючись на вирок Шацького районного суду, – пише ВолиньUA.

Увечері 15 квітня 2024 року раніше судимий Василь Н. знову попався на злочині. Біля магазину «Копійочка» у Шацьку він викрав велосипед марки «АRDIS». Таким чином він завдав потерпілій майнової шкоди на 3420 гривень.

На судовому засіданні обвинувачений свою вину повністю визнав. Він просив суд його суворо не карати. Як пояснив, сприяв у розкритті правопорушення, хотів повернути велосипед і вибачився перед потерпілою.

Власниця двоколісного пояснила, що працює продавцем-консультантом у магазині. У квітні після одного з робочих днів у неї зник велосипед. Будь-яких претензій до обвинуваченого не мала, просила призначити йому мінімальне покарання.

Водночас чоловік скоїв злочин під час не погашеної судимості. У травні 2020-го вироком Шацького районного суду йому дали чотири років позбавлення волі. Суд повважав, що ризик вчинення повторного криміналу з боку волинянина є дуже високим, тому виправлення не можливе без ізоляції від суспільства.

У підсумку Василя Н. визнали винним за ч. 4 ст. 185 КК України (вчинення крадіжки в умовах воєнного стану). Йому призначили позбавлення волі на п’ять років і п’ять місяців.

Читайте також наші новини у Facebook