Волинь Новини

Повістки вручатимуть не так, як раніше. Що зміниться восени

Процес вручення повісток в Україні зазнав змін. Згідно з оновленими нормами законодавства, документи будуть вручати не лише особисто, але й за допомогою рекомендованих листів з описом вмісту.

Читайте також: У зв’язку з забігом в пам’ять про загиблих військових, у Луцьку буде змінений рух громадського транспорту

Потрібно це для того, аби забезпечити їхнє отримання навіть у випадку відсутності військовозобов’язаного за адресою проживання, інформує 24 Канал.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня, оновлені повістки тепер можуть бути сформовані через Єдиний державний реєстр призовників та матимуть таку саму юридичну силу, як і традиційні бланки.

Оновлені повістки будуть роздруковані на бланку або сформовані за допомогою Єдиного державного реєстру призовників. Важливим моментом є те, що і традиційні бланки, і ці документи, матимуть таку саму юридичну силу.

«Кожну повістку засвідчує особистим підписом керівник ТЦК та СП. Кожний такий документ буде скріплений гербовою печаткою. Від вересня запровадять кваліфікований електронний підпис керівника ТЦК на повістках, сформованих електронним шляхом, а також QR-код, що дозволить швидко перевірити дійсність документа», – йдеться в постанові Кабміну.

Керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Олег Берестовий уточнив, що повістки, сформовані з електронного реєстру, можна буде перевірити через мобільний застосунок Резерв+.

Читайте також наші новини у Facebook