Новини

У Польщі відповіли на бажання України отримати МіГ-29: є умова

Польща могла б передати Україні свої багатоцільові винищувачі МіГ-29 лише після посилення власних Повітряних сил новими літаками.

Читайте також:Клята війна забрала життя молодого Героя з Волині

Про це заявив віцепрем’єр-міністр, глава польського Міністерства оборони Владислав Косіняк-Камиш. “Польський уряд, як наш уряд, так і уряд наших попередників, зробив багатомільярдні пожертви обладнання для України. Це все, що ми змогли зробити”, – цитує його Wiadomosci.

Він зазначив, що його пріоритет є збереження обороноздатності Польщі. Країна замовила у Сполучених Штатів Америки F-35, однак отримає перші винищувачі не раніше 2026 року.

“Тільки після отримання нових літаків можна буде по-іншому розпоряджатися старими літаками, такими як МіГ-29, які зараз все ще використовуються, зокрема, для виконання місій із захисту польського повітряного простору. Тоді ми будемо ухвалювати рішення”, – додав Косіняк-Камиш.

Також польський міністр каже, що серед країн-членів НАТО є багато скептицизму в питанні збиття російських ракет та дронів над західними областями України. “І жодна країна окремо не ухвалить такого рішення. Я не бачив жодного прихильника в НАТО, який би ухвалив таке рішення”, – зазначив він.

Читайте також наші новини у Facebook