Волинь Новини

На Волині від ускладнень коронавірусної інфекції помер житель Луцького району

На Волині зафіксували летальний випадок внаслідок коронавірусної інфекції. Через ускладнення хвороби помер 93-річний житель Луцького району.

Читайте також: У Луцькому районі авто на смерть збило жінку

Про це 20 серпня повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За даними епідеміологів, померлий волинянин мав супутні хронічні хвороби: цукровий діабет, захворювання нирок та серцево-судинної системи. Чи щеплювався чоловік вакциною проти COVID-19 епідеміологи не уточнюють.

На території області за період 12-18 серпня зареєстрували 476 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За цей період захворіли 73 дитини, госпіталізували 60 людей, із яких третина — це діти.

У Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб додали, що захворюваність коронавірусну інфекцію останні декілька тижнів зростає як в області, так і по Україні загалом. Йдеться про циркуляцію 10 різновидів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти “Омікрону”.

Якою вакциною можна щепитися на Волині проти COVID-19

Наразі на Волині доступна вакцина Comirnaty для дорослих і дітей від 12 років, а також для дітей від 5 до 11 років. Це вакцини від COVID-19, які були оновлені для боротьби з “Омікроном”, також виробляють антитіла, що здатні захистити від нового субваріанту, додали в центрі контролю та профілактики хвороб.

Довідково: у серпні 2024 року Міністерство охорони здоров’я оновило рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19. для більшості людей достатньо зробити одне щеплення проти коронавірусної хвороби, для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, рекомендовано введення більшої кількості доз: ревакцинація через 6-12 місяців.

Читайте також наші новини у Facebook