Волинь Новини

Волинські медики-рятувальники повернулись на ротацію з деокупованих територій

Про те, як вони працювали, розповіли в Головному управлінні Державної служби надзвичайних ситуацій у Волинській області.

Петро Савчук координував дії медичних підрозділів, які супроводжували піротехнічні розрахунки ДСНС. В його обов’язки входила перевірка роботи та навчання понад 10 груп колег-медиків з різних регіонів, які виїжджають на місця роботи піротехніків ДСНС на деокупованих територіях.

“Робота піротехнічних груп надзвичайно небезпечна, отож у разі травмування потрібно негайно надати медичну допомогу колегам і потерпілим, зберегти їх здоров’я та життя. Для цього проводили щодня тренувались щодо застосування медичних засобів та препаратів — турнікетів, пов’язок, бандажів”, — розповів Петро Савчук.

Разом із водієм-санітаром медико-санітарної частини ГУ ДСНС Волині Валерієм Зарадюком, спецавтомобілем кожного дня медики долали по 250-300 км, а бувало і більше, каже Петро Савчук.

За 14 років служби в ДСНС для Петра Савчука це вже не перша ротація на Схід — у 2014 році він виконував обов’язки із забезпечення медичного супроводу у зведеному загоні ДСНС України на Донеччині. Дружина Петра Савчука — капітан служби цивільного захисту, працює в ГУ ДСНС Волині начальником відділення лікарської експертизи.

Поки батьки на службі, їх вдома чекають дві донечки. Старша успішно склала іспити та вступила до обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв небесної Сотні, а меншу гляділа бабуся. Нині родина знову разом.

Читайте також наші новини у Facebook