Важливо Волинь Новини

Волинь отримає понад 62 млн. грн освітньої субвенції. На що спрямують кошти

У 2024 році школи Волинської області отримають 62,5 мільйони гривень державної субвенції на реалізацію реформи Нової української школи.

Читайте також: Українські військові знищили російський “Град” на лівобережжі Херсонської області

Про це 16 серпня під час брифінгу повідомила начальниця обласного управління освіти Наталія Матвіюк.

Цьогоріч сума субвенції дещо менша, у порівнянні з минулим роком (понад 69 млн грн). Зі слів посадовиці, це пов’язано з тим, що через початок повномасштабного вторгнення у 2022 році грошей на НУШ не виділяли. Відтак, сума субвенції 2023 року покривала витрати на два роки.

Цього року кошти освітньої субвенції на Волині спрямують на закупівлю:

  • засобів навчання та компʼютерного та мультимедійного обладнання для кабінетів природничої галузі (фізики, хімії, біології, географії, природничих наук) для 7 класів закладів загальної середньої освіти — 57,4 млн грн;
  • засобів навчання та обладнання, мультимедійного та комп’ютерного обладнання, меблів для навчальних кабінетів пілотних закладів освіти — 3,2 млн грн;
  • навчальної та навчально-методичної літератури, зокрема її електронних версій та з аудіосупроводом, для учнів та педагогічних працівників пілотних закладів освіти — 1,8 млн грн.

Як зазначили в обласній військові адміністрації, незабаром кошти субвенції надійдуть до обласного бюджету і їх розподілять між громадами.

Наразі у пілотному проєкті Нової української школи беруть участь 4 заклади освіти Волинської області, а саме: “Раково-Ліський ліцей” Камінь-Каширської міської ради, Нововолинський ліцей № 6, Луцький ліцей № 1 та Луцький ліцей № 4 імені Модеста Левицького.

Для отримання державних коштів необхідно, аби заклад освіти працював за денною, чи з поєднанням денної та дистанційної форм навчання, наголосила Наталія Матвіюк.

Читайте також наші новини у Facebook