Волинь Новини

У Шацькому суді виправдали чоловіка у нетверезому водінні

Суддя Шацького районного суду Наталія Жевнєрова розглянула справу про правопорушення, яка надійшла від поліціянтів. Чоловік раніше притягувався до відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Чоловіку інкримінували повторне порушення, передбачене ч. 2 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Читайте також: Захисника з Волині нагородили орденом «За мужність» посмертно (Фото)

Про це стало відомо з опублікованого рішення суду, – пише Район.Шацьк.

Ситуація сталася 24 червня в селі Положево, коли громадянин нібито керував мотоциклом без державного номера в стані алкогольного сп’яніння.

Поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення, але в суді ці обвинувачення не знайшли підтвердження.

Чоловік пояснив, що дійсно перебував у стані алкогольного сп’яніння, але не керував мотоциклом у звичайному розумінні цього слова. Мотоцикл був незаведений, і він пересувався на ньому, відштовхуючись ногами від дороги, щоб перемістити транспортний засіб додому після того, як закінчилося пальне.

Суд, переглянувши наданий відеозапис, встановив, що запис має окремі фрагменти без звуку і не містить належних доказів того, що чоловік керував мотоциклом в стані алкогольного сп’яніння. До того, часові позначки на відео не збігаються з даними, вказаними в протоколі.

З огляду на відсутність неспростовних доказів, суд постановив закрити провадження за відсутністю складу адміністративного правопорушення, керуючись принципом презумпції невинуватості.

Читайте також наші новини у Facebook