Волинь Новини

Волинських поліцейських на прикордонні з Білоруссю готують до передислокації на передову

Голова Національної поліції України Іван Вигівський у межах робочого візиту на Волинь перевірив роботу поліції на прикордонні з Білоруссю.

Читайте також: В заплаві Стиру живе гігантська сомиха Іванка

Про це повідомляють на офіційному сайті Нацполіції.

Також Голова Нацполіції разом із начальником Департаменту превентивної діяльності Максимом Ахрамєєвим проконтролював підготовку стрілецького батальйону поліції, який готується невдовзі посилити Сили безпеки та оборони на передовій.

Головною метою поїзди була перевірка заходів безпеки та підготовки поліцейських новоствореного стрілецького батальйону. У межах робочого візиту керівник НПУ провів робочу нараду в Головному управлінні Нацполіції у Волинській області, яке третій місяць очолює новий керівник Олег Сліпчук. Начальник ГУНП доповів про вишкіл поліцейських – зараз проходять заняття з вогневої, тактичної, домедичної, артилерійської підготовки, аеророзвідки, також поліцейські воїни вивчають інженерну справу та вибухотехнічну безпеку. До складу стрілецького батальйону поліції особливого призначення увійшли співробітники різних служб – оперативники, слідчі, дільничні офіцери, офіцери громад тощо. Серед них і бійці спецпідрозділів, які мають бойовий досвід з відсічі російської агресії ще з 2014 року.

Як зазначив Голова Національної поліції, функціонал правоохоронців значно розширився під час війни, і громадяни мають бути впевнені, що всюди, де є поліція – порядок та безпека.

«Волинська область має близько 215 кілометрів спільного кордону з Білоруссю. Не зважаючи на те, що тут обстріли і атаки ворога відбуваються у рази рідше, аніж на південному і східному напрямках країни, проте таке сусідство вимагає підвищених заходів безпеки та уваги. Отже, максимальна увага поліції має бути приділена протидії злочинності, нелегальному обігу зброї та боєприпасів, а також запобіганню та розкриттю злочинів, зокрема пов’язаних із перешкоджанням законній діяльності ЗСУ та диверсіями. Так само важливою є допомога громадянам, які евакуюються сюди з небезпечних регіонів нашої країни», ­– додав Іван Вигівський.

Читайте також наші новини у Facebook