Новини

Лукашенко наказав відправити “Іскандери” та РСЗВ на кордон з Україною

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями.

Читайте також: В Україні сонячні панелі встановлять на дахах шкіл, лікарень та адмінбудівель

Про це пише Українська правда.

Головнокомандувач Збройних Сил віддав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках.

“Військові частини сил спеціальних операцій, сухопутних військ, ракетних військ, зокрема реактивні системи “Полонез” і комплекси “Іскандер”, отримали завдання на здійснення маршів у призначені райони”, – каже Хренін.

Раніше Лукашенко заявив, що над країною збили “кілька цілей”, які залетіли з боку України.

Збройні Сили України порушили всякі правила поведінки й порушили повітряний простір Республіки Білорусь. На східному напрямку, зовсім поруч від нас у районі Костюковичського району. Тому сили ППО були приведені в повну бойову готовність на перехоплення цілей. Їх було близько десятка”.

Лукашенко повідомив, що в п’ятницю о 19:04 на висоті півтора кілометра силами протиповітряної оборони “було знищено кілька цілей” над територією Білорусі.

“Вночі й з ранку відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі. Решта були передані (у нас єдине ППО з Росією) Російській Федерації”, – каже Лукашенко.

Читайте також наші новини у Facebook