Новини

РФ вдарила по супермаркету в Костянтинівці: кількість загиблих і поранених зростає

У п’ятницю, 9 серпня, російська окупаційна армія вдарила по супермаркету в Костянтинівці на Донеччині. Спочатку було відомо про те, що щонайменше двоє людей загинули, а 17 отримали поранення. Пошуково-рятувальна операція триває.

Читайте також:Оперативна ситуація на кордоні з Білоруссю в межах району на ранок 9 серпня

Про це повідомив очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Росіяни обстріляли місто зі ствольної артилерії, влучили у супермаркет. Один із поранених перебуває у важкому стані. Йому надають необхідну медичну допомогу.

“Це черговий цілеспрямований удар по місцю скупчення людей, черговий акт терору від росіян. На місці працюють поліція, рятувальники, медики та всі відповідальні служби”, – йдеться у повідомленні керівника ОВА.

На жахливу таку окупантів відреагували в Офісі президента. Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що “Росія має відчути сповна розплату за все, що вона робить”.

“Удар по супермаркету в Костянтинівці – черговий терор росіян. Війна з цивільними – це все, що вони вміють”, – наголосив він.

Тим часом кількість загиблих у Костянтинівці Донецької області зростає. Станом на 13:15 відомо про чотирьох вбитих. Щонайменше 24 людини поранено.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

“Костянтинівка, Донецька область. Удар російських терористів по звичайному супермаркету та пошті. Люди під завалами. Триває рятувальна операція, і буде зроблено все, щоб врятувати людей.

Росія відповідатиме за цей терор, і ми зробимо все, щоб світ і надалі був з Україною, підтримував наш захист і порятунок життів наших людей”, – наголосив глава держави.

О 13.53 Нацполіція повідомила вже про 45 постраждалих, ліквідовано пожежу торговельного центру площею 1 тис. кв. м.

На місці працюють оперативні служби: ДСНС, поліція із залученням підрозділу парамедиків.

Загалом внаслідок російського обстрілу постраждали 45 осіб: 10 загинуло, ще 35 поранено. Також пошкоджено житлові будинки, магазини, більше десятка автомобілів.

Читайте також наші новини у Facebook