Волинь Новини

“90% мам налаштовані на грудне годування”, — лікарка-педіатриня Волинського перинатального центру

90% мам, які народжують немовлят у Волинському обласному перинатальному центрі, налаштовані годувати дітей грудним молоком.

Читайте також: Яка ситуація буде зі світлом в Україні у найближчі місяці

Таку статистику Суспільному озвучила лікарка-педіатриня медичного закладу Наталія Пасюк.

Рекомендації батькам стосовно годування немовлят молоком матері надають у Кабінеті підтримки грудного вигодовування, який діє у Волинському перинатальному центрі.

"90% мам налаштовані на грудне годування", лікарка-педіатриня Волинського перинатального центру
Лікарка-педіатриня медичного закладу Наталія Пасюк розповідає породіллі про грудне вигодовування. Суспільне Луцьк

“Проблема годування виникає найчастіше, тому що мамам здається, що немовля не набирає вагу, дитина не хоче їсти, капризує, відповідно, якщо дитина передчасно народжена, то ще повністю не налаштована мікрофлора кишківника і від того виникають коліки”, каже лікарка-педіатриня Марія Шевчук. З її слів, саме з такими проблемами батьки приходять до фахівців.

"90% мам налаштовані на грудне годування", лікарка-педіатриня Волинського перинатального центру
Лікарка-педіатриня Марія Шевчук. Суспільне Луцьк

У відділенні катамнестичного спостереження, де відбувається реабілітація передчасно новонароджених малюків, щодня обстежують орієнтовно 15-20 недоношених немовлят, говорить його завідувачка Людмила Міліщук. Лікарі відділення надають батькам рекомендації щодо грудного вигодовування та введення прикормів.

“У мами, у зв’язку з тим, що дитинка народилася передчасно формується грудне молоко таке, яке потрібно саме на цей термін гестації. Ніяка суміш не допоможе малечі ліпше, ніж кожна краплинка маминого молока. І наші лікарі борються за це”, — говорить лікарка.

"90% мам налаштовані на грудне годування", лікарка-педіатриня Волинського перинатального центру
Завідувачка відділення катамнестичного спостереження Людмила Міліщук. Суспільне Луцьк

Мама двійнят, 21-річна ковельчанка Катерина розповідає – синочки Лука та Лук’ян народилися недоношеними на 34-му тижні вагітності, тож родина періодично приїздить на обстеження у відділення катамнестичного спостереження обласного медоб’єднання захисту материнства і дитинства. Хлопчикам п’ять місяців, обоє на грудному годуванні.

“А грудне вигодовування для мене дуже зручно, мені є з чим порівняти, коли дітки народилися у мене ще не було молока, ми перших три дні годували сумішшю. Це дуже важко. Це вночі вставати, пляшечки мити, стерилізувати”, — говорить Катерина Давидюк.

"90% мам налаштовані на грудне годування", лікарка-педіатриня Волинського перинатального центру
Катерина Давидюк зі своїми синами. Суспільне Луцьк

Кабінет підтримки грудного вигодовування, зі слів лікарки-педіатрині Наталії Пасюк, надає консультації усім майбутнім мамам та породіллям, які звертаються за допомогою, не зважаючи на те, в якому пологовому закладі вони народжували.

Читайте також наші новини у Facebook