Волинь Новини

Дві доби кругової оборони: боєць з Волині розповів про один з найскладніших боїв на Донеччині

Читайте також: Перевізника, який віз пасажирів з Києва до Світязя, оштрафували за порушення перевезень

Про бойовий шлях військовослужбовця розповіли на сторінці бригади у Facebook.

Разом із підрозділом Сергій на псевдо Лебідь понад рік тримав оборону у Серебрянському лісі на Луганщині. Згодом – на Покровському напрямку. Військовий розповів: був старшим групи з 15 бійців. Разом із побратимами понад дві доби тримав кругову оборону у двоповерховому будинку в Очеретиному.

“Бій тривав у режимі нон-стоп, як не артобстріл – так штурм, — пригадує Сергій. — Але кожен знав, що саме і де саме він мав робити. Кулеметники наші відмінно працювали. “Ефпівіхи” працювали класно. Артилерія також добре працювала. На другу добу росіяни “розібрали” другий поверх і ми усі мусили спуститися на перший”.

Під час того бою військовий отримав контузію та осколкове поранення спини. Попри це, говорить боєць, відмовився від евакуації і ще протягом доби керував діями своєї групи.

“Я однозначно вірю в нашу перемогу. Скажу більше – без такої віри нема чого й воювати. Їх (росіян — ред. ) справді більше, залізяччя у них також більше – але ми у себе вдома”, — додав військовий.

Бойовий шлях 100 окремої механізованої бригади

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади передислокували для виконання бойових завдань на сході. Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському, Сіверському та Лиманському напрямках.

З весни 2023-го військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п’яту річницю від дня створення.

За час боїв на сході, кажуть військові, волинські бійці не здали жодної позиції. В липні 2023 президент України Володимир Зеленський вручив 100-й Окремій бригаді Тероборони Волині відзнаку “За мужність та відвагу”.

Восени 2023 51-й окремий Камінь-Каширський батальйон бригади підсилили танковим підрозділом. Наприкінці березня 2024-го 100 окрему бригаду територіальної оборони офіційно реорганізували в 100 окрему механізовану бригаду. Таке рішення ухвалило Командування Збройних сил України.

Читайте також наші новини у Facebook