Новини

У Міноборони підтримують легалізацію приватних військових компаній, але законопроєкт допрацюють

Міністерство оборони України підтримало законопроєкт, який зареєстровано у Верховній Раді, про міжнародні оборонні компанії в Україні, але має до нього зауваження.

Читайте також:Хто може отримати бронь від мобілізації з 1 серпня: список професій і нововведення

Про це повідомляє Урядовий портал.

У висновку Міністерства оборони до законопроєкту з реєстраційним номером 11214, автором якого є народний депутат України Сергій Гривко, сказано, що у запропонованій редакції законопроєкт не узгоджується з Конституцією України, законами України “Про оборону України”, “Про розвідку”. Також він суперечить міжнародним договорам та рекомендаціям документа Монтре, в якому розкриваються питання функціонування приватних військових компаній в період збройного конфлікту. Зазначається, що Україна є одна із 17 держав, які взяли участь у його підготовці.

В Міноборони зазначають, що необхідне створення нормативно-правової бази для здійснення військово-консалтингової діяльності із залученням міжнародного передового досвіду. Пропонує при підготовці до другого читання законопроєкт “суттєво доопрацювати”, створивши робочу групу за участю представників міністерства.

На сьогодні законопроєкт ще не розглядався в сесійній залі парламенту навіть у першому читанні.

Читайте також наші новини у Facebook