Волинь Новини

У Telegram-каналах Луцька розповсюджують фейк про шахраїв, перевдягнених в поліцейських

У Telegram-каналах Луцька розповсюджують неправдиву інформацію про шахраїв, які перевдягаються у поліцейських і ходять по квартирах і будинках лучан.

Читайте також: Скільки коштують квартири у селищі на Волині: ціни липня

Про це повідомляє кореспондентка Район.Луцьк, яка зустріла у телеграмі подібні повідомлення та звернулася за роз’ясненнями до  Головного управління Національної поліції у Волинській області.

У повідомленнях, які розповсюджують у луцькому сегменті Telegram, вказують, що група людей, яка нібито видає себе за співробітників поліції, має при собі документи та «бланки із символікою Міністерства внутрішніх справ». Крім того, нібито шахраї, які  мають при собі ноутбук та список мешканців оселі, просять надати їм посвідчення особи. Після того вони грабують квартиру чи будинок.

Скрін повідомлення в Телеграмі

Скрін повідомлення в Телеграмі

Як повідомила користувачка, яка опублікувала у це повідомлення Telegram, вона отримала його нібито від секретарки Прилуцького старостинського округу.

Скрін відповіді користувачки

Скрін відповіді користувачки
Скрін повідомлення, яке отримала користувачка

Скрін повідомлення, яке отримала користувачка

За словами інспекторки сектору комунікації Головного управління Національної поліції у Волинській області Марини Балдич, ця інформація не відповідає дійсності, лучани не зверталися  з цього приводу до поліції. До того ж, працівники поліції не проводять подібних заходів і тим більше не залучені до підготовки перепису населення.

Як повідомляє Центр протидії інформації, такі фейки спрямовані на дискредитацію працівників поліції та підрив довіри громадян до органів державної влади.

Читайте також наші новини у Facebook