Новини

Чехія побудує в Україні патронний завод

Уряди Чехії та України 16 липня на другому спільному засіданні у Празі підписали дві угоди про спільне виробництво зброї. Про це на пресконференції, яка відбулася після спільного засідання, заявив український прем’єр Денис Шмигаль.

Читайте також: Школярі на Рівненщині 1 вересня не сядуть за парти нової школи

Про це передає кореспондент Радіо Свобода.

Очільник українського уряду зазначив, що оборонна промисловість та виробництво зброї зараз є одним з головних секторів взаємодії між Україною та Чехією.

“Сьогодні маємо підписані дві важливі угоди серед інших угод у сфері, власне, оборонної промисловості. В Україні буде побудований новий патронний завод – угода підписана між Sellier & Bellot та “Укроборонсервіс”. Це важливо для забезпечення нашої армії зараз і це також демонструє високий рівень зацікавленості у співпраці з нашою оборонною індустрією та її надзвичайний потенціал”, – заявив Шмигаль.

Друга ж угода, зі слів Шмигаля, стосується виробництва штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group в Україні.

“Друга угода – це виробництво штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group в Україні. Це угода між “Česká zbrojovka” та відповідним українським підприємством. З огляду на безпеку не буду зараз називати назву”, – повідомив український прем’єр.

Шмигаль додав, що “Україна має намір та потенціал стати арсеналом вільного світу” і подякував Чехії за її підтримку в цьому прагненні.

Під час спільного засідання українські та чеські міністри також обговорили постачання для ЗСУ нових видів озброєння, підготовку та реабілітацію українських військових та нові проєкти у сфері військово-промислового комплексу.

Читайте також наші новини у Facebook