Волинський шеф-кухар Дмитро Жуковець поділився рецептом приготування легендарних світязьких пончиків, – пише Таблоїд Волині.
Читайте також: Виживання буде під великим питанням: жителів багатоповерхівок попередили про важку зиму
Відеорецепт він опублікував на своїй інстаграм-сторінці.
Для приготування пончиків вам знадобиться:
- 500 г борошна
- 110 г води
- 110 г молока
- 60 г яйця
- 70 г цукру
- 20 г свіжих дріжджів
- 10 г темного рому (опційно*)
- 8 г солі
- 80 г масла
*всі інгредієнти мають бути холодні
Змішати всі інгредієнти, окрім солі та масла. Додати сіль і вимішати 10 хвилин до пружності й еластичності. Додати холодне масло і вимішати ще 5-7 хвилин до гладкого стану
Дати тісту побродити при кімнатній температурі 1,5 години.
Поділити шматочки по 50 г і сформувати пончики (на 1 пончик у Дмитра йшло 20 г чорниці та 5 г цукру). З начинкою будьте обережні, чим більше начинки – тим більше ймовірність, що їх розірве.
Вистійка – 45 хвилин при кімнатній температурі.
Смажити в розігрітій олії при 175 С по 3 хвилини з кожної сторони. Посмажені пончики промочити серветками й посипати цукровою пудрою.
Читайте також наші новини у Facebook