Волинь Новини

Волинянин намагався перепливти Тису

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону зупинили поблизу Тиси сімох «водолазів».

Читайте також:Рівне готове прийняти до 50 дітей з Охматдиту

Вплав через річку Тиса планували потрапити до сусідньої Румунії троє закарпатців та жителі Тернопільщини, Волині, Харківщини і Київщини, – повідомили прикордонники, передає ВСН.

Трьох спритників затримали прикордонні наряди відділу «Тячів», ще трьох – військовослужбовці відділення «Грушово» і одного порушника затримав наряд від відділення прикордонної служби «Солотвино».

«Незважаючи на неодноразові застереження щодо небезпеки, яка чатує на бажаючих подолати гірську річку, її примхливого характеру, стрімкої та холодної течії тощо – відчайдухів, які вірять у те, що зможуть її подолати, на сьогоднішній день є ще досить багато. Більше того, за сприяння у спробі незаконного перетину річкою, правопорушники готові віддавати переправникам від 4 до 12 тисяч доларів. Щоправда самі переправники зовсім не переймаються безпекою тих, хто їм заплатив. Частіше за все усі спроби перепливання Тиси закінчуються трагічно», – йдеться у дописі.

 

 

Лише від початку 2024 року по обидва береги українсько-румунського та українсько-угорського кордону на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону було виявлено тіла 15 потопельників. Деякі з них мали ознаки довготривалого перебування у воді.

Стосовно «водолазів», яких затримали минулої доби складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», крім того стосовно порушників, які ігнорували законні вимоги прикордонних нарядів і намагалися втекти, складено протоколи за ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону».

Справи скеровано до суду.

Коло осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків, наразі встановлюється.

Читайте також наші новини у Facebook