Новини

Україна та ЄС погодили безпекову угоду, в ОП анонсували підписання

Україна та Європейський Союз провели завершальний раунд переговорів стосовно двостороннього безпекового документа, який планують найближчим часом підписати.

Читайте також:На Волині відійшов у вічність колишній заступник міського голови

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента України, пише “Європейська правда”.

Фінальний раунд переговорів стосовно безпекового документа провели заступник голови ОП Ігор Жовква та заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарль Фріз.

“Переговорні команди України та ЄС завершили узгодження тексту безпекової угоди та домовилися про її підписання вже найближчим часом”, – йдеться в повідомленні.

Медіа повідомляли, що посли ЄС уже погодили проєкт двосторонньої безпекової угоди між Україною та Євросоюзом та її планують фіналізувати до кінця червня.

В проєкті угоди ЄС обіцяє забезпечувати подальше постачання військової допомоги Україні, допомагати з підготовкою військових, розмінуванням, реформами в оборонному секторі, співпрацювати у протидії гібридним загрозам і кібератакам, допомагати з відбудовою.

Європейські посадовці підкреслювали, що угода не тотожна колективній обороні в межах НАТО, а є радше зобов’язанням надати Україні зброю та іншу допомогу для зміцнення її власної безпеки і стримування будь-якого майбутнього вторгнення.

Читайте також наші новини у Facebook