Волинь Новини

У Луцьку перекриють вулицю у центрі

Як повідомлялося раніше, на вул. Коперника – вул. Світлій від внутрішнього подвір’я 4-ої гімназії через вул. Коперника і до житлових будинків на вул. Світла, 9 і 7 виконуються роботи із заміни аварійної ділянки теплової мережі. На сьогодні виконано роботи із заміни ділянки мережі в дворі гімназії із виходом до проїжджої частини на вул. Коперника.

Читайте також: На Волині судили експрацівника податкової

Для ефективного виконання робіт із заміни теплової мережі, прокладеної під дорогою та ділянки до повороту на вул. Світлу, а також для розміщення усієї необхідної важкої техніки, виникла необхідність перекриття руху ділянкою вулиці Коперника, повідомляє Луцьктепло.

Варто зауважити, що заміна ділянок мереж під проїжджою частиною не завжди супроводжується перекриттям руху, і зазвичай виконується методом «протягування». При цьому мережа розкопується із двох сторін дороги: один бік використовується для укладання трубопроводів та проведення зварювальних робіт, а з іншого боку за допомогою техніки та троса трубопроводи протягують крізь канал. Для використання цього методу необхідні ще дві умови: лотки та їх плит перекриття повинні бути цілісними, а діаметр труб, що протягується, повинен поміститися в наявному каналі.

У випадку з вул. Коперника не виконується саме друга умова, адже тут зношені сталеві трубопроводи замінюються на нові попередньо-ізольовані, зовнішній діаметр яких перевищує запроєктовану у 1985-му прохідність каналу. Більше того, заміні підлягає й ділянка мережі вздовж узбіччя вул. Коперника до повороту на вул. Світлу.

Тому для виконання комплексу робіт із заміни цієї ділянки мережі необхідно порушити цілісність дорожнього перекриття, чим і викликана необхідність тимчасового перекриття руху вулицею. Враховуючи значний об’єм робіт та необхідність швидкого відновлення дорожнього руху, тривалість робочого дня для задіяних ремонтних бригад буде продовжено. Також бригади буде підсилено додатковою технікою. Працюватимуть ремонтники і в суботу.

Орієнтовний термін виконання робіт та зупинки руху вулицею – до кінця наступного тижня.

Перекриття руху транспорту вул. Коперника регламентовано розпорядженням луцького міського голови від 20.05.2024 № 347. Відновлення благоустрою на ділянці – до 1 серпня 2024 року.

Читайте також наші новини у Facebook