Волинь Новини

Вічна Слава: зареєстрували петицію за присвоєння звання Героя Ураїни рожищанину Олександру Зінчуку

Триває збір підписів за присвоєння звання Героя України (посмертно) Олександру Зінчуку з міста Рожище.

Читайте також: Ситуація на фронті станом на 18 травня: де атакує ворог

Станом на 18 травня зібрано 1677 підписі з 25 000 необхідних, до кінця терміну – 88 днів. Про це повідомляє Район.Рожище.

Небайдужих українців закликають підтримати ініціативу, авторизувавшись на сайті президента України.

Молодший сержант Олександр Зінчук народився 19 травня 1984 року в містечку Рожище. Закінчив одинадцять класів місцевої гімназії №4, по закінченню пішов навчатися на водія.

У 2002 році призвався на строкову службу до Збройних сил України, а після її закінчення повернувся додому та працював на деревообробному підприємстві «Цунамі» протягом 12 років.

У 2022 році, на початку повномасштабного вторгнення росіян, чоловіка мобілізували до Збройних сил України. З того часу у складі 110 бригади він боронив Україну у місті Авдіївка Покровського району Донецької області.

Захисник був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», відзнакою президента України «За оборону України», медаллю «Захиснику Вітчизни» та почесною відзнакою військової частини «За оборону Авдіївки».

15 лютого 2024 року Олександр Зінчук із позивним «Змій» загинув на позиції «Зеніт» в Авдіївці. У чоловіка залишилися син та сестра.

«Олександр був людина світла, справедлива, життєрадісна та завжди цінував життя. Тяжко змиритись з цією втратою, ти назавжди залишишся в наших серцях. Спочивай з миром, наш герой. Низький уклін та вічна пам’ять! Слава Україні! Прошу підписати петицію», – закликає авторка звернення Юлія Іщук.

Нагадаємо, росіяни розстріляли Олександра Зінчука пораненого та беззбройного. В останню дорогу чоловіка провели 15 квітня.

Читайте також наші новини у Facebook